Arsenal siguran na startu, Saka postigao jedan od najljepših golova sezone

.
Arsenal siguran na startu, Saka postigao jedan od najljepših golova sezone

 

Utakmicom Burnley - Manchester City (0:3) sinoć je počela nova sezona engleske Premier lige, a u drugom meču 1. kola Arsenal je sa 2:1 pobijedio Nottingham Forest.

Arsenal se prošle sezone borio sa Cityjem za titulu, ali ekipa Mikela Artete nije uspjela na kraju završiti ispred rivala iz Manchestera, no sa velikim pojačanjima kao što su Declan Rice i Kai Havertz, nastojat će ovaj put doći do toliko očekivane titule.

City je odbranu naslova počeo uvjerljivom pobjedom u gostima, dok je Arsenal danas pred svojim navijačima došao do tri boda protiv Nottinghama.

Topnici su bili mnogo bolji rival i zasluženo došli do trijumfa, iako su u finišu navijači domaćeg tima morali da strepe, nakon što su gosti "iznenada" smanjili na 2:1, no ostalo je na tome. Gol rezerviste Awoniyia u 82. minuti bio je dovoljan tek za utjehu.

Prethodno je Arsenal u prvom poluvremenu došao do svoja dva gola. U 26. minuti Nketiah je na ubačaj Martinellija donio prednost svom timu, da bi onda u 32. minuti Saka postigao spektakularan gol.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Mogao je Arsenal i uvjerljivije slaviti, ali za njih je najvažnije da su upisana tri boda i da se na taj način krenulo u novu sezonu.

Narednog vikenda Topnicima slijedi još jedan mali londonski derbi jer gostuju Crystal Palaceu, nakon čega dočekuju Fulham, pa potom i Manchester United početkom septembra.

U subotu se igra još pet utakmica prvog kola. Newcastle će ugostiti Aston Villu, Bournemouth ekipu West Hama, Brighton Lutona, Everton Fulhama i Sheffield United našeg Anela Ahmedhodžića ekipu Crystal Palacea.

Derbi kola igraju Chelsea i Liverpool sutra na Stamford Bridgeu, istog dana sastaju se Brentford i Tottenham, a u ponedjeljak se kolo završava duelom Manchester Uniteda i Wolverhamptona.