Atalanta u drugom poluvremenu slomila otpor Parme i stigla do važne pobjede

Ekipa Atalante nakon nešto lošijeg početka sezone napokon je došla do prepoznatljive igre, a tim Gian Piera Gasperinija u prvom meču 10. kola Serije A sa sigurnih 3:0 porazio je Parmu na svom terenu.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, Parma se odlično branila na Atleti Azzurri d'Italia stadionu, a gostujući golman Sepe imao je čak sedam odbrana nakon udaraca domaćih igrača. 

Najbolje prilike imali su Gomez u 17. minuti i Barrow u 32. minuti, a vrijedi izdvojiti i pokušaj Barille u 25. minuti kada je mogao dovesti Parmu u vodstvo.

Prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka, a u desetoj minuti drugog poluvremena, domaći tim je stigao u vodstvo. Defanzivac gostiju Riccardo Gagliolo nesretno je loptu poslao u svoju mrežu i doveo je Atalantu u vodstvo. 

Pitanje pobjednika odlučeno je u 72. minuti kada Jose Palomino pogodio za 2:0, a konačnih 3:0 postavio je Gianluca Mancini deset minuta prije kraja meča. 

Ovom pobjedom, Atalanta je stigla do 12. boda u ovoj sezoni čime su najavili izlazak iz velike krize koja ih je zadesila na početku sezone, a svakako da ih raduje i druga uzastopna pobjeda nakon što su u prošlom kolu porazili Chievo u gostima.

S druge strane, Parma je ostala na 11. poziciji i nakon deset kola imaju 13 osvojenih bodova.

Tabela: 

Tablica