Bahatost mu skočila na nos: Ako se ne pojavi na obećani datum Tyson Fury će ispasti teška kukavica

.
Fury protiv Usyka

 

Tyson Fury je uz dosta muke savladao Francisa Ngannoua. WBC šampion svijeta ostao je iznenađen snagom i kvalitetom ovog MMA borca i može biti sretan što je 'preživio' ovaj meč. Kralj Cigana je sam sebi napravio problem jer je pred ovaj meč najavio borbu za apsolutnog prvaka svijeta protiv Oleksandera Usyka i to za 23. decembar.

Tyson Fury jedva je uspio pobijediti MMA zvijezdu Francisa Ngannoua. Kralj Cigana je slavio podijeljenom odlukom sudija, no Ngannou je pobjednik večeri jer se samo o njemu priča u svijetu boksa.

Britanski bokser sada ima novi izazov. To je Oleksander Usyka u borbi za apsolutnog prvaka svijeta. Borba je zakazana za 23. decembar u Saudijskoj Arabiji, ali iz tima Kralja Cigana tražili su pomjeranje datuma.

"Tužit ću Usyka ako se ne pojavi 23. decembra", govorio je pred borbu s Ngannouom Tyson Fury, ali sada bi najradnije da se borba odgodi za januar i progutao je sve što je rekao.

"Nije to bila moja najbolja izvedba i neću tražiti nikakve izgovore. Da sam slušao razne eksperte koji su govorili da je ovo laka borba i da nije vrijedna gledanja, ne bih je dobio", rekao je Fury i o Ngannou je rekao:

"Bio je čudniji nego što sam mislio, konstantno je išao prema naprijed. Dobro je radio ono što je radio. Svaka mu čast, namučio me više nego svi ostali bokseri u proteklih 10 godina. Ovo mi je najteža borba godinama unazad"

"Naredni je Oleksandr Usyk", istakao je Fury.

Usyk nema namjeru da olakša posao svom rivalu. Za njega je datum postavljen i promjene nema.

"Fury, ja sam spreman za 23. decembar. Da li si ti?", pitanje je koje je fenomenalni Ukrajinac svom budućem rivalu.

Fury se našao u nezavidnoj situaciji jer je do borbe ostalo samo 50 dana, no sam je sebi iskopao jamu ponižavajući druge i vjerujući da je nepobjediv i nedodirljiv.