Banjalučanin koji je odbio Zmajeve: Srbija ima armiju navijača u RS-u, ponosan sam na to

nogomet
Reprezentativac Srbije Srđan Babić postigao je nedavno prvi gol u La Ligi za svoju Almeriju te time potvrdio dobru formu zbog čega su se za njegove usluge otimali Bosna i Hercegovina i Srbija.

 

Stameni Banjalučanin zatresao je mrežu udarcem glavom nakon centaršuta iz kornera i tako pomogao da ekipa iz Andaluzije ostvari drugu pobjedu.

"Sretan sam što sam postigao gol, isplatio se moj dolazak u šesnaesterac protivnika. Praktikujem da svaki korner ili slobodan udarac sa strane odem 'na izlet' pred protivničku mrežu i nadam se da će ovakvih situacija i golova biti još u narednom periodu. Na treninzima uigravamo prekide i sve ono što radimo događa se i na utakmicama. Zadovoljan sam formom i igrama, mada uvijek može više i bolje, što je upravo i moja nogometna deviza", rekao je Babić za Žurnal.

Babić je debitovao za seniorsku reprezentaciju Srbije u Ligi nacija na 'svojoj' Marakani protiv Švedske (4:1), a prethodno je odbio Zmajeve budući da je imao i poziv naše reprezentacije.

"Imao sam debi iz snova, pamtit ću tu utakmicu do kraja života. Iako smo bili kažnjeni, djeca su nam velika podrška, njihova graja nas je nosila do preokreta i pobjede. Ogromna želja bila mi je da igram za A tim nakon osvojene titule svjetskog prvaka za igrače do 20 godina na Novom Zelandu 2015. godine", rekao je rođeni Banjalučanin.

Babić je nastavio niz reprezentativaca Srbije iz Banja Luke. Računajući i Jugoslaviju dug je spisak: Tomo Knez, Velimir Sombolac (olimpijski pobjednici), Abid Kovačević, Vinko Marinović, Miroslav Savić, Neven Subotić…

"Srbija u mojoj Banjoj Luci i RS-u ima armiju navijača i posebno sam ponosan na to. Čast mi je i velika obaveza biti u društvu takvih velikana", poručio je Babić.