Barca mora platiti ogromnu odštetu Koemanu ako mu ne produži ugovor, za otkaz bi dobio duplo

kead
Trener Barcelone Ronald Koeman (58) žestoko je kritikovan nakon teškog poraza od Bayerna 3:0 u Ligi prvaka, a čak je održan i sastanak Uprave na kojem se razmatrao status nizozemskog stručnjaka koji je ipak ostao na kormilu Katalonaca.

Iako su španski mediji prenijeli da bi Koeman mogao dobiti otkaz, takvu odluku znatno usporava klauzula koju ima u ugovoru.

Kako prenosi "Radio Catalunya", Barcelona bi morala platiti nizozemskom treneru šest miliona eura čak i u slučaju da mu ne ponude novi ugovor koji ističe na ljeto.

To proizlazi iz klauzule u ugovoru koji su potpisali bivši predsjednik Bartomeu i Koeman, a koja je nastala kao dio dogovora prema kojem je aktuelni trener Barce morao platiti odštetu Nogometnom savezu Nizozemske, nakon što je jednostrano raskinuo ugovor selektora kako bi se pridružio klubu s Nou Campa.

Barcelonu bi još skuplje koštao otkaz Koemana usred sezone, a TV 3 je još ranije izvjestila da bi mu u tom slučaju morali isplati 12 miliona eura odštete.

To je svakako dovoljno velik razlog za klupsku upravu da zadrži trenera, a Barcelona će večeras od 21 sat igrati ligaški meč protiv Granade.


FOTO : Twitter