Barca traži novog Messija, besplatan kamp za talentovanu djecu bez roditelja

I ove godine, kao i prošle u Novom Sadu, kamp je humanitarnog karaktera, te je besplatan za vanserijske talente bez roditeljskog staranja ili za talente samohranih roditelja

Zvanični kamp FC Barcelona održava se ove godine u Beogradu, od 17. do 21. juna na terenima „Kovilovo resort“a, a pozivaju se mladi talenti bez roditeljskog staranja iz Bosne i Hercegovine da se prijave za besplatno učešće.

Mladi fudbaleri od 6 do 16 godina imaće priliku da sa trenerima iz Barcelone i licenciranim trenerima sa Balkana nauče fudbalsku tehniku koju gledamo na utakmicama katalonskih divova.

I ove godine, kao i prošle u Novom Sadu, kamp je humanitarnog karaktera, te je besplatan za vanserijske talente bez roditeljskog staranja ili za talente samohranih roditelja, a zahvaljujući društveno odgovornoj kompaniji BEKO besplatan je i za one sa teritorije Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Cilj je da svi mladi talenti imaju jednako pravo da se pokažu, jer će najbolji igrači po proceni španskih trenera dobiti besplatan put u Barcelonu i trenažni proces u školi fudbala La Masija, koja je iznedrila najveća imena španskog kluba Messija, Xavija i Iniestu – kaže direktor Barceloninog kampa za Srbiju Miroslav Radoičić.

Najbolji igrač od prošlogodišnjeg kampa koji je održan u Novom Sadu bio je osmogodišnji Ognjen Nikočević iz Podgorice, koji je pozvan poslije besplatnog trenažnog procesa u Barceloni da ostane da živi i trenira tamo.

To je dokaz da u školi La Masija ozbiljno shvataju skauting i one prave, vanserijske talente žele da zadrže – kaže Radoičić.

Mladi fudbaleri će na kampu učiti tehnike i veštine igre kratkih pasova, poznate kao „tika-taka“. Djeca će imati dva treninga dnevno i svaki dan čas španskog jezika, a za slobodno vrijeme pripremljen im je i zabavno-edukativni program.

Više informacija o kampu mogući su na Instagram i Facebook stranici kampa i na sajtu www.fcbcampsrbija.com, kao i na broj telefona +381 62 853 9728, a prijave za talentovanu djecu bez roditelja mogu da se šalju na mail fcbescola.srbija@gmail.com.

Izvor: