Barcelona će dobiti novog kapitena, niko ne može da vjeruje kome će Xavi dati traku

.
Njega nisu očekivali

 

Nakon što su Sergio Busquets, Gerad Pique i Jordi Alba odlučili da napuste Barcelonu bilo je jasno da će Xavi Hernandez morati izabrati nove kapitene, a španski Sport objavio je da je trener katalonskog kluba donio poprilično iznenađujuću odluku.

Pique je početkom godine odlučio da se penzioniše i napustio je Barcelonu, a članovi katalonskog kluba od ovog ljeta više nisu ni Busquets i Alba koji su bili na listi kapitena.

Jedini s te liste koji je ostao u ekipi je Marc-Andre ter Stegen i očekivalo se da bi njemački golman mogao da bude prvi kapiten Barcelone u novoj sezoni, ali kako stvari stoje to se neće desiti.

Barcelona će uskoro objaviti listu četiri nova kapitena i bit će jasno kome će pripasti uloga prvog kapitena.

Ta odluka je u rukama Xavija i navijači su se nadali da će to biti Ter Stegen koji je pokazao vjernost Barceloni prethodnih godina, a iako nije ponikao u La Masiji mnogi smatraju da je zaslužio kapitensku traku.

Međutim, čini se da Xavi ne može protiv tradicije Barcelone i kako stvari stoje prvi kapiten će biti igrač koji je prošao La Masiju, a to je Sergi Roberto.

Do prije samo godinu dana Roberto je bio na izlaznim vratima kluba, ali je uspio da se nametne Xaviju i čak dođe do mjesta prvog kapitena što očito niko nije očekivao.

Katalonski Sport piše da će Ter Stegen biti drugi kapiten i njemu će ići traka oko ruke kada Roberto ne bude na terenu.

Što se tiče preostala dva mjesta kandidati su Ousmane Dembele, Frenkie de Jong, Pedri, Ronald Araujo i Robert Lewandowski.

Očekivalo se da bi Sergi Roberto mogao biti na listi kapitena za novu sezonu, ali malo ko je očekivao da će baš on biti prvi kapiten katalonskog kluba.