Barcelona dobila najveću sponzorsku ponudu u historiji nogometa

.

Barcelona možda prolazi kroz delikatan trenutak na sportskom i ekonomskom nivou, ali snaga njegovog brenda ne bijedi i prema pisanju katalonskog lista Sport dobili su najveću sponzorsku ponudu u historiji nogometa.

Kao sportski klub sa najviše pratilaca na planeti na društvenim mrežama (zbir Twittera, Facebooka, Instagrama i drugih platformi), Barca nastavlja biti velika atrakcija za brojne multinacionalne kompanije koje žele partnerstvo s Blaugranom.

Trenutno, šest mjeseci prije isteka dva najvažnija sponzorska ugovora koja klub ima za dres (Rakuten i Beko), Barcelona na svom stolu ima najveću sponzorsku ponudu u historiji nogometa, tvrdi Sport.

Američka kompanija VeganNation pregovara sa Barcelonom od novembra, a u igri je i azijski gigant Tencent, najveća tehnološka kompanija na svijetu.

Detalji nisu precizirani, ali Sport navodi da je riječ o ciframa nikad isplaćenim u nogometnoj industriji koje bi mogle staviti tačku na dug Barcelone.

Čini se da se nazire izlaz iz krize katalonskog giganta, te da ćemo od ljeta gledati Barcelonu u prepoznatljivom sjaju, uključujući i velike transfere.