Barcelona dovela novog napadača i završila najveći posao u historiji brazilskog nogometa

barca
Tokom današnjeg dana realizovan je jedan od najvećih poslova u historiji južnoameričkog nogometa koji su zaključili Barcelona i Athletico Paranaense, tvrdi poznata brazilska TV mreža Globo.

Tvrdi se kako je sve i zvanično potpisano te da se čeka samo da se oglase klubovi da je Vitor Roque (18) potpisao šestogodišnji ugovor s katalonskim velikanom.

Vrijednost čitavog posla iznosi čak 74 miliona eura i to tako što će fiksni dio transfera iznositi 40 miliona eura.

Čak 21 miliona eura ide na bonuse kao što su broj utakmica, golova i slično, dok će na poreze i razne druge naknade za menadžere otići dodatnih 13 miliona.

"Ovo je drugi po veličini posao u historiji brazilskog nogometa. Vitor Roque je nadmašio Endrickov transfer u Real (s bonusima 72 miliona eura) pa je ispred njega ostao samo Neymar čiji je prelazak iz Santosa upravo u Barcelonu stajao 88,4 miliona eura. Međutim, kako je Athletico zadržao 20 posto ekonomskih prava na Roquea, menadžerska agencija koja zastupa igrača tvrdi da je ovo zapravo najveći transfer u historiji brazilskog nogometa. Cijeli posao ugovorili su direktori klubova", piše Globo.

Isti izvor je naveo i kako je brazilski klub predočio Barceloni da ima jače ponude za Roquea pristigle posljednjih dana, i to od Manchester Uniteda, Chelseaja, PSG-a i Tottenhama.