Barcelona duguje nevjerovatnu cifru Juventusu za transfer Miralema Pjanića

.
Miralem Pjanić već mjesec dana nije stanovnik Barcelone.

 

Iskusni bh. veznjak odlučio se na odlazak iz katalonskog velikana zbog male minutaže, a karijeru je nastavio u redovima Al Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Pjanić je pod ugovorom s Barcelonom bio nešto više od dvije godine. Na Camp Nou je došao iz Juventusa u transferu vrijednom 60 miliona eura.

Međutim, torinski tim još uvijek nije dobio kompletan iznos od Barcelone iako je od završenog posla prošlo dvije godine. Katalonci su Staroj dami dužni čak 36 miliona eura za bh. veznjaka.

Poznato je kako je Barcelona u ogromnim finansijskim problemima. Dug je prelazio milijardu eura, a kako bi se oslobodili barem dijela velikog bremena klub je odlučio prodati dio imovine.

Dug je međutim još uvijek ogroman. Čekaju se novi finansijski izvještaji koji će tačno pokazati za koliko su dugovanja smanjena.

Treba istaći da novac za transfer klub s Camp Noua duguje i Liverpoolu 14 miliona eura za transfer Philippea Coutinha.

Miralem Pjanić je u dresu Barcelone tokom dvogodišnjeg boravka odigrao svega 30 zvaničnih utakmica i nije imao nikakav učinak. Jednu sezonu proveo je na posudbi u Bešiktašu.

Kada je vidio da ga kod Xavija Hernandeza čeka isti tretman kojeg je imao i kod Ronalda Koemana, odlučio je da ode i sreću je pronašao u Emiratima.

Krenuo je dobro u svom novom klubu i u dvije odigrane utakmice upisao je gol i asistenciju.