Barcelona ga je htjela dovesti na zimu, ali im je on već u startu uništio sve planove

.
Lo Celso rekao: "Ne"

 

Ljetni prijelazni rok je tek nedavno završen, no u velikim klubovima već kuju planove za naredni. Barcelona je imala jednu želju za zimski prijelazni rok, koja, već sada je poznato, vjerovatno neće biti ostvarena.

Barcelona je ljetni prijelazni rok iskoristila na sjajan način. Prije svega tu mislimo na dolaske Portugalaca, dva Joaa, Felixa i Cancela, koji su se do sada pokazali kao pojačanja.

Tim iz Katalonije dobro je otvorio sezonu u La Ligi i Ligi prvaka i za sada nema nijedan poraz, te navijači dosta očekuju od izabranika Xavija Hernandeza.

Bez obzira na to, čelnici katalonskog tima već sastavljaju listu želja za zimski prijelazni rok koji starta za nešto više od tri mjeseca i nije im dobro krenulo.

Naime, jedan od igrača na listi želja Barcelone za januar bio je sadašnji igrač Tottenhama, Giovanni Lo Celso, no kako sada stvari stoje, od njegovog dolaska u Barcelonu neće biti ništa.

Kako prenose španski mediji, Lo Celso je odmah rekao "ne" čelnicima Barcelone, jer želi da oživi svoju karijeru u Premier ligi, te da nastavi nositi dres Tottenhama.

Nije tu stvar samo Barcelone. Lo Celso navodno nije zainteresovan uopšte za napuštanje Spursa, te će isti odgovor dobiti bilo koji drugi klub, ako pošalje ponudu za njega.

Barcelona se planira Tottenhamu za njegove usluge ponovo obratiti u januaru 2024. godine i to s ponudom od tek 15 miliona eura. Tu ponudu bi Spursi prihvatili, jer se žele riješiti Lo Celsa.

Do tada će posao čelnika Barcelone biti prvo da ubijede igrača da odustane od želje da se nametne u Spursima, te da pređe u njihove redove.

Podsjetimo, Argentinac je u londonski tim stigao 2020. godine iz Real Betisa i to po cijeni od 32 miliona eura, što znači da bi sada mogao ići po više od duplo manjoj cijeni.