Barcelona ima poseban plan za Paula Pogbu

U minulom ljetnom prelaznom roku uveliko se špekulisalo o tome da će Paul Pogba napustiti Manchester United i preći u Barcelonu, ali se na kraju to nije desilo.

Međutim, mediji u Engleskoj još uvijek tvrde da katalonski klub tek treba poslati ponudu za francuskog igrača, te da ne žele žuriti kada je ovaj transfer u pitanju. Barcelona će prema svemu sudeći prvo dobro da skautira Pogbu, a od njegovih igara na terenu će zavisiti da li će poslati ponudu početkom naredne godine ili tek na kraju sezone.

Navodno, Barcelona je dobila signale da Pogba nije pretjerano sretan na Old Traffordu i jasno je da žele to iskoristiti. Da su veoma ozbiljni po tom pitanju najbolje dokazuje činjenica da su u Manchester poslali skauta koji će pratiti samo veznjaka Uniteda.

Kako pišu engleski mediji Barcelonin skaut je nedavno doputovao u Manchester sa zadatkom da prati svaku utakmicu ovog kluba na kojoj nastup upiše Pogba. To je pokazatelj da će Francuz biti prva meta Barcelone, ali prema svemu sudeći tek na kraju ove sezone jer je teško očekivati da će ga United pustiti u januaru.