Barcelona je ponovo u ogromnim problemima, a igračima više ne pada na pamet da se odriču novca

.
Katalonski velikan Barcelona nalazi se u ogromnim finansijskim problemima.

Tim s Camp Nou stadiona ima zaista ogromna dugovanja koja su odavno prešla milijardu eura, a iako je tim s Joanom Laportom na čelu uspio koliko-toliko smanjiti dug, klub je prinuđen ponovo moliti igrače da 'režu' plate.

Barcelona je prije nekoliko dana odbila ponudu CVC kompanije i La Lige za prodaju 10 posto TV prava u narednih 50 godina. Ponuda je iznosila 270 miliona eura i nju je rukovodstvo kluba odbilo.

Zbog toga je katalonski velikan sada prinuđen na štednju. Moraju brzo sakupiti između 120 i 160 miliona eura kroz rezanje plata ili kroz prodaju igrača.

 

Međutim, igrači nisu pretjerano zainteresovani da im se ponovo režu plate. Trojica kapitena Gerard Pique, Sergio Busquets i Jordi Alba ponovo su prvi na meti za smanjenje primanja, ali njima više ne pada na pamet da smanjuju platu.

Oni su to već dva puta učinili. Smatraju pretjeranim zahtjeve da im se ponovo smanjuju primanja i spremni su odbiti zahtjev kluba.

Odbijanje zahtjeva značit će da će klub morati da napravi određene prodaje. Prvi na listi za odlazak je Frenkie de Jong od kojeg Barcelona može zaraditi najviše novca - oko 80 miliona eura.

Duga je lista igrača na koje Barca ne računa. Međutim, rijetko ko od njih želi otići, nisu spremni ni da režu plate i Katalonci su ponovo u velikom problemu.