Barcelona poslala ponudu za Olma, u Dinamu su zbog toga ostali u nevjerici

U Maksimir je stigla ponuda Barcelone za Danija Olma. I dok hrvatski prvak za svog najboljeg igrača traži 40 miliona eura, katalonski klub ponudio je samo 10 miliona eura, objavio je Index.hr pozivajući se na izvore bliske klubu.

U Dinamu su, iako iz kluba ne žele ništa o transferima i ponudama javno komentirati, ostali toliko šokirani ovom ponudom da su u jednom trenutku pomislili da se možda radi o nekoj šali jer ponuda nije stigla izravno iz Barcelone, već preko agenta koji sarađuje s katalonskim klubom. Ponuda je odmah odbijena.

Olmo ugovor s Dinamom ima još samo godinu i pol dana pa Barcelona smatra da je traženih 40 miliona eura previše jer španski reprezentativac već za godinu dana može bez odštete potpisati predugovor s kim god želi.

Podsjetimo, prošlog ljeta pisalo se o navodnim ponudama Milana, Barcelone, Reala, Ajaxa, Borussije Dortmund, ali jedina stvarna i konkretna ponuda koja je stigla u Maksimir bila je ona Borussije Mönchengladbach. I bila je veća od ove Barcelonine za nekoliko miliona eura.

Olmo odbija novi ugovor i otežava posao Dinamu

Dinamo je u augustu ponudio Olmu novi petogodišnji ugovor po kojem bi po sezoni zarađivao milion eura neto, ali najbolji nogometaš kluba dosad je odbijao potpisati taj ugovor i time stavljao Dinamo u težu poziciju u pregovorima sa zainteresiranim klubovima.

“Trenirati i igrati s Messijem – to je najveći poticaj koji mogu dobiti u karijeri. Ne bojim se, prošao sam puno toga i izabrao sam sporedni put u karijeri kakvim niko prije mene nije krenuo. Evo gdje sam danas. Želim ići na Europsko prvenstvo sa Španijom, a taj put bit će mi otežan ako ostanem u slabijem takmičenju poput hrvatske lige. Želim napraviti korak naprijed, želim mjesto u reprezentaciji, želim napredovati. Ne odlazim samo zato što me traže već želim napraviti korak naprijed u karijeri”, rekao je nedavno Olmo.

Ranije je Danijev otac Miguel nekoliko puta poručio kako je nezamislivo da će neko klubu iz Hrvatske platiti 40 miliona eura za nekog igrača te da Dinamo mora smanjiti iznos koji traži za španskog reprezentativca. Međutim, Dinamo ne odustaje i Olma ne pušta za manje iako mu zbog situacije s dužinom ugovora najviše odgovara transfer u ovom prijelaznom roku.