Barcelona predstavila novo pojačanje - Stigao je spektakularni 'Tigar'

.
Potpisao Vitor Roque

 

Brazilski napadač Vitor Roque (18) novi je igrač Barcelone. Talentovani fudbaler je s katalonskim velikanom potpisao sedmogodišnji ugovor.

Vitor Roque novi je igrač Barcelone. Katalonski velikan završio je transfer ovog 18-godišnjaka koji dolazi iz redova Athletico Paranaensea.

Barca će za usluge ovog mladog napadača izdvojiti ukupno 45 miliona eura, dok je on dogovorio platu od tri miliona eura godišnje.

Vitor Roque je velika nada brazilskog fudbala. Neki ga ček porede s čuvenim Ronaldom i predviđa mu se blistava budućnost.

"Fenomeno. Ne treba više ništa reći", rekao je sportski radnik Gustavo Grossi i nastavlja.

"On je jedini fudbaler koji zaista može postati novi Ronaldo Nazario. Ima sve što je imao i Ronaldo - brzinu, tehniku, vrhunski završnicu i iznadprosječan pobjednički karakter", tvrdi Grossi.

Vitor Roque je profesionalnu karijeru počeo u Cruzeiru čiji je vlasnik upravo legendarni Ronaldo, ali je prošle godine napustio klub i prešao u Athletico za četiri miliona dolara.

'Mali Tigar' je ove sezone u drestu Athletico Paranaensea odigrao ukupno 30 utakmica i ima učinak od 15 pogodaka i šest asistencija.

Brazilac će se naredne sezone pridružiti Barceloni i predstavljat će konkurenciju Robertu Lewandowskom.