Barcelona završila snove o tituli prvaka, Pjanić s razlogom može biti ogorčen

.
Nogometaši Barcelone propustili su veliku šansu da se vrate u borbu za titlu prvaka Španije nakon što danas na svom Nou Camp stadionu nisu uspjeli pobijediti još uvijek prvoplasirani Atletico Madrid. Konačan rezultat na kraju je glasio 0:0.

Obje ekipe imale su nekoliko izraženih prilika tokom 90 minuta, no Ter Stegen na jednoj i Oblak na drugoj strani su bili na visini zadatka i uspjeli su sačuvati svoju mrežu.

 

Izdvajamo dvije velike šanse za Barcelonu s kraja utakmice, prvu koju je propustio Dembele u 85. minuti kada je glavom šutirao preko gola i drugu kada je Messi nakon slobodnog udarca šutirao malo pored gola.

 

Treba reći i to da naš Miralem Pjanić nije dobio priliku za igru, iako se Sergio Busquets povrijedio u 32. minuti i umjesto njega na teren je ušao 18-godišnji Moriba.

 

Za Pjanića je ovo 11. uzastopna utakmica u La Ligi u kojoj nije upisao ni minut za svoj tim, a posljednji nastup imao je još krajem februara kada je protiv Elchea odigrao 45 minuta.

 

Generalno, posljednji nastup za Barcelonu igrao je protiv PSG-a u uzvratnom meču Lige prvaka kada je dobio 12 minuta. Bilo je to 10. marta 2021. godine, a poslije toga nastupao je još samo u dva navrata za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, u mečevima protiv Finske i Francuske.

 

Nakon ove utakmice Atletico Madrid ostaje lider na tabeli sa 77 osvojenih bodova, dva više od Barcelone i tri više od Real Madrida koji svoj meč ovog kola tek treba igrati protiv Seville. Ukoliko upiše pobjedu, onda će Real tri kola prije kraja biti na prvom mjestu.

 

Pored već pomenute utakmice protiv Seville, Real će do kraja sezone igrati protiv Granade i Athletic Bilbaoa u gostima te domaći susret protiv Villarreala.

 

Atletico Madrid će igrati protiv Real Sociedada i Osasune na svom terenu te gostovati kod Valladolida, dok će Barcelona igrati protiv Levantea i Eibara u gostima te protiv Celte na svom terenu.

 

Barcelona - Atletico Madrid 0:0