Barcelona zbog Messija "glumi" da je zanima Neymar?

Ovog ljeta se intenzivno špekuliše da bi se Neymar mogao vratiti u Barcelonu, a navodno pregovori odavno traju.

Tako su se pojavljivale informacije o navodnim ponudama Barce PSG-u za Neymara, dok je i trener "Svetaca" Tuchel nagovijestio da bi Brazilac zaista mogao napustiti Park prinčeva, ali samo ako Parižani prije toga pronađu adekvatnu zamjenu.

Ipak, francuski Le Parisien smatra da je sve jedna obična farsa.

Ovaj francuski list je optužio Barcelonu da se pretvara i "lažira" svoj interes za Neymara.

Prema tvrdnjama Le Parisiena Barcelona je stvorila "lažni" interes, odnosno lažnu sliku u javnosti da zaista želi vratiti Neymara, a sve kako bi smirila prvu zvijezdu i kapitena ekipe, Lionela Messija, na početku nove sezone.

Messi je navodno rekao treneru Ernestu Valverdeu da želi vidjeti Neymara na Nou Campu, nakon čega su čelnici Barce plasirali u javnost informacije da su zainteresovani za povratak Brazilce, ali zapravo nisu uputili nikakve zvanične ponude na adresu PSG-a, prenosi Sportsport.

Vjeruje se da je jedna od neformalnih ponuda Barce za Neymara bila razmjena u koju bi bio uključen Philippe Coutinho, te određena suma novca, ali PSG nije želio ni čuti za to te je nastavio insistirati na 200 miliona eura. U međuvremenu je i Coutinho otišao na posudbu u Bayern.

Le Parisien podsjeća da i za Neymara i dalje postoji interes iz Real Madrida...