Barcelona zbog velikog problema mora prodati jednu veliku zvijezdu, već se zna na koga je pao izbor?

.
U problemima s novcem

 

Poznato je da Barcelona ima ogromnih finansijskih problema u prethodnih nekoliko godina koje Joan Laporta i njegovi saradnici pokušavaju riješiti na sve načina. Međutim, Barcelona je i pored toga uspjela dovesti neka velika pojačanja zbog čega im sada prijeti kazna zbog finansijskog fair-playja i primorani su prodati nekog od igrača.

U Barceloni su ljetos uspjeli da pronađi novac da dovedu nekoliko zvučnih pojačanja, a prije svega tu se izdvaja Robert Lewandowski koji je za 40 miliona eura stigao iz Bayerna.

S Barcelonom se i ove zime povezuje nekoliko zvučnih pojačanja, a prije svega to se odnosi na Bernarda Silvu iz Manchester Cityja.

Međutim, katalonski mediji pišu da je za Barcelonu skoro nemoguća misija dovesti nova pojačanja ove zime jer nemaju dovoljno novca za to, ali to nisu jedini problemima u kojima se Blaugrana nalazi.

Gerard Romero objavio je da Barceloni prijeti kazna zbog kršenja finansijskog fair playja i moglo bi se ovom klubu zabraniti da dovode nove igrače u narednih nekoliko prelaznih rokova.

Zbog toga Laporta i njegovi pomoćnici rade punom parom da do toga ne dođe i da pokušaju poravnati brojke kako bi izbjegli kaznu, ali jasno je da u tom slučaju moraju prodati nekog od prvotimaca.

Romero je objavio da su u Barceloni odlučili već da će narednog ljeta morati prodati jednog igrača za kojeg mogu dobiti preko 50 miliona eura koliko im je potrebno da riješe finansijski fair play.

Odluka je navodno već donesena, ali Romero nije objavio o kojem igraču je riječ i koga su to čelnici kluba otpisali.

Međutim, ubrzo nakon toga katalonski Sport objavio je da je riječ o Ferranu Torresu koji bi na ljeto mogao da se vrati u Englesku. Interes za njega pokazao je Arsenal i u Barceloni nemaju ništa protiv da ga puste.

Za Torresa bi mogli dobiti oko 55 miliona eura čime bi njihov veliki problem bio riješen. Za španskog reprezentativca ionako navijači Barce vjeruju da nije opravdao očekivanja otkako je prije godinu dana stigao iz Manchester Cityja.

Ovog 22-godišnjaka Barca je platila također 55 miliona eura i barem ne bi bilo u gubitku ukoliko prihvate ponudu Arsenala.

Topnici navodno pokušavaju ovaj transfer da završe već u januarskom prelaznom roku jer im je potrebna hitno zamjena za povrijeđenog Gabriela Jesusa, ali u Barceloni nisu spremni da na to pristanu.

Sport navodi da bi možda bolja ponuda Arsenala promijenila stvari i u tom slučaju neće biti nemoguće da Torres već u januaru napusti Barcu i karijeru nastavi na Emiratesu.

U prvom dijelu sezone Torres je za Barcelonu u svim takmičenjima odigrao 18 utakmica i zabio je pet golova i dodao jednu asistenciju.