Barcelona želi da dovede igrača iz komšiluka, ali ne može da plati nit 20 miliona eura

.
Garcia tražena roba, ali...

 

Već dugo je Barcelona u finansijskim problemima. Koliko je katalonski div u problemu dovoljno govori i to da ne može da plati 20 miliona eura za igrača kojeg želi, a koji igra u Barceloninom komšiluku, odnosno u Gironi. 

Novinar Gerard Romero objavio je da je Aleix Garcia Barcelonina meta broj 1 u januaru, a predstavnici Blaugrane traže rješenje da ga dovedu na Camp Nou. 

Međutim, Mundo Deportivo piše da aktuelni šampion Španije nije finansijski jak za to. Barcelona bi morala da plati iznos koji se vrti oko 20 miliona eura, ali situacija u klubu to ne dozvoljava.

Xavijev tim je doveo Vitora Roquea za 40 miliona eura, tako da bi svaki drugi transfer uticao na klub. Katalonci razmišljaju i o posudbi Garcije, ali se Girona ne slaže sa ovom opcijom.

Delfi Geli, predsednik Girone, govorio je o interesovanju Katalonaca za ovog igrača. Zvaničnik tima je rekao da će otići samo ako španski šampion da konkretnu ponudu.

U suprotnom, ostao bi u redovima senzacije tekuće sezone La Lige, gdje je neprikosnoveni starter. Aleix Garcia ima ugovor sa Gironom do juna 2026.

"Na kraju dana, postoji samo jedna klauzula koja može natjerati igrača da ode. Sa Aleixom, koliko god se pričalo, on je potpuno uključen u naš projekat. Sretan je i nastavit će, ako ne bude konkretnog prijedloga", rekao je Delfi Geli, a prenio Mundo Deportivo.

Nagrada i poziv u reprezentaciju Španije

Ranije ove godine Aleix Garcia je zbog dobrih igara u Gironi dobio veliku nagradu u vidu poziva u reprezentaciju Španije.

Dobio je poluvrijeme u pobjedi protiv Kipra 1:3 i to mu je za sada jedini nastup u nacionalnom dresu.

Inače, ove sezone je postigao tri gola i dodao četiri asistencije u dresu Girone.

Ostaje da se vidi da li će ga Barcelona uspjeti dovesti, no, kako sada stvari stoje, od toga nema ništa.