Barcelona želi da ga proda, a on je jasno rekao gdje želi nastaviti karijeru

barca
Iako ga je dovela prethodnog ljeta, Barcelona je jednog igrača spremna prodati već predstojećeg. Ipak, on ne kani ići s Camp Nou stadiona.

 

Barcelona je prethodnog ljeta napravila nekoliko zvučnih transfera, među kojima i onaj Raphinhe iz Leedsa za 58 miliona eura.

Sedam asistencija i sedam golova bio je učinak Raphinhe u La Ligi u njegovoj prvoj sezoni, a Barcelona je stigla do naslova prvaka Španije.

Bez obzira na sve, Barceloni je potreban novac i odlučili su se da Brazilca stave na transfer listu, a sada je i on govorio o svojoj budućnosti.

Iako se za njegove usluge interesuje nekoliko klubova širom Evrope, njegova želja je jasna - ostanak u Barceloni.

"Stvari su vrlo jasne. Želim da ostanem u Barceloni mnogo godina", rekao je Raphinha, a prenosi Mundo Deportivo.

Podsjetimo, nedavno je ponudu za njega dao Newcastle United, ali ona nije zadovoljila čelnike Barcelone i glatko su je odbili.

Engleski tim poslao je na Camp Nou ponudu od 80 miliona eura, no ona se nije dopala rukovodstvu Blaugrane, te su poručili da se ponuda mora poboljšati.

Španski novinari prenose da je cijena po kojoj Raphinha može ići iz Barcelone 90 miliona eura.

Ostaje da se vidi da li će se u narednom periodu Newcastle United vratiti s poboljšanom ponudom ili će odustati od dovođenja Brazilca.

Osim Newcastlea, interes za usluge Barceloninog ofanzivca pokazali su Chelsea, ali i njegov bivši tim, Leeds United, no teško je očekivati da se vrati u taj klub.