Barcelona želi dva igrača Chelseaja, ali dovest će ih samo pod jednim uslovom

.
Ljetni pijelazni rok je u punom jeku.

 

Pred sljedeću sezonu Barcelona pravi svojevrsnu revoluciju. Klub se i dalje bori za dovođenje Roberta Lewandowskog iz minhenskog Bayerna, a u međuvremenu radi na još transfera.

Sada se zna da su Katalonci blizu dva pojačanja u liniji obrane. Govorimo o dvojici igrača iz Chelseaja.

Jedan od njih je Cesar Azpilicueta, koji za londonski klub igra od 2012. godine. Ugovor mu je istekao krajem juna, ali je automatski produžen za još jednu sezonu.

Barcelona bi ga mogla dobiti na bazi besplatnog transfera. Prema riječima stručnjaka za transfere Fabrizija Romana, katalonski klub želi da se transfer realizuje što prije. Klub je igraču trebao ponuditi dvogodišnji ugovor s mogućnošću produženja na još jednu sezonu.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Blaugrana također ima za cilj dovesti njegovog kolegu iz Chelseaja, Marcosa Alonsa. Drugi Španac u bojama Chelseaja igra od 2016. godine i vezan je ugovorom do 30. juna 2023. godine.

Katalonci bi u ovom slučaju za španskog defanzivca morali platiti nekoliko miliona eura. Trenutna tržišna vrijednost mu je 12 miliona eura. Oba igrača ne kriju volju igrati za Barcelonu.

Oba kluba sada su u preliminarnim pregovorima i Chelsea bi trebao prihvatiti odlazak svojih igrača.

Međutim, Plavci iz Londona ističu da će ti transferi biti mogući pod jednim uslovom - da prvo pronađu dostojne zamjene za ova dva fudbalera, pa tek onda da ih puste u Barcelonu.