Barcelona zvanično ponudila ugovor Azpilicueti

sdg
Žele kapitena Chelseaja

Cesar Azpilicueta će na kraju ove sezone najvjerovatnije napustiti Chelsea.

Azpilicueta je u londonski klub stigao prije skoro deset godina iz Marseillea za oko devet miliona eura, te se pokazao kao fantastično pojačanje.

Španski fudbaler je standardan u ekipi Chelseaja s kojom je osvojio skoro sve što je mogao, te je čak dobio i kapitensku traku.

Ipak, njegovo ugovor s Plavcima ističe na kraju ove sezone i kako stvari stoje ovaj 32-godišnjak će nakon deset godina napustiti Stamford Bridge.

Već nekoliko sedmica špekuliše se o tome da će Azpilicueta da se vrati u Španiju nakon 12 godina, a veliki interes za njega pokazala je Barcelona.

Katalonci su još u decembru kontaktirali njegovog agenta, a Azpilicueta je poručio da nema ništa protiv dolaska na Camp Nou.

Fabrizio Romano jutros je objavio da je Barcelona zvanično ponudila Azpilicueti dvogodišnji ugovor s opcijom produženja na još godinu dana, te sada čekaju odgovor od fudbalera Chelseaja.

U Chelseaju se nadaju da će Azpilicueta ostati u klubu, ali nije bilo još uvijek pregovora oko nastavka saradnje.

Ovaj 32-godišnjak ponikao je u Osasuni, a za prvi tim debitovao je još 2007. godine. Dvije sezone igrao je u Marseilleu, a potom je na ljeto 2012. godine prešao u Chelsea.