Baš ne podnosi alkohol: Ibrahimović se toliko napio da je zaspao ondje gdje nikako ne bi trebao

.
Legendarna anegdota

 

Zlatan Ibrahimović je jedan od najdugovječnijih fudbalera kada je u pitanju top nivo. Kroz karijeru je promijenio dosta klubova, napravio niz skandala, ali i ispričao niz zanimljivih anegdota, a jedna se tiče i alkohola.

Švedski napadač bh. porijekla je iz Malmoa otišao u Ajax koji mu je trasirao put do Italije gdje je potpisao za Juventus.

Njegova avantura u Torinu nije trajalo dugo, odnosno morao je napustiti tim nakon Calciopolija, odnosno skandala vezanim za namještanje utakmica kada je Juve izbačen u Seriju B.

Juveu su na kraju oduzeta posljednja dva naslova Scudetto i, unatoč svim naporima da ga pokušaju zadržati u klubu, Ibrahimović se pridružio milanskom Interu u ljeto 2006. godine.

Za vrijeme igranja u Juventusu, osim što je Ibrahimović naučio da se ne treba baviti namještanjem utakmica, naučio je još jednu važnu lekciju - ne igrati se s votkom.

U svojoj autobiografiji iz 2013. godine, švedski internacionalac govorio je o vremenu kada ga je David Trezeguet "natjerao" da popije nekoliko čašica votke nakon osvajanja naslova u Seriji A

"Za to je bio kriv David Trezeguet, koji me tjerao da pijem votku jednu za drugim. Zaspao sam u kadi nakon svega" napisao je, te svog bivšeg saigrača nazvao zmijom:

"To je bio David Trezeguet, ta zmija, koja me nagovorila da pijem čaše jednu za drugom."

Ove sezone 41-godišnji Ibrahimović nikako nije igrao zbog povrede, a njegov povratak na teren očekuje se nakon Svjetskog prvenstva koje u Kataru počinje za sedam dana.

Prošle sezone je doprinio tome da Milan nakon 11 godina osvoji titulu prvaka u Italiji, no čini se da će je teško odbraniti.

Nakon 14 kola Milan je na trećem mjestu s 30 bodova koliko ima i Lazio, dok vodeći Napoli ima 11 više uz utakmicu više od rimskog i milanskog kluba.