Bayern dogovorio posao iz snova kojim je osigurao 600 miliona eura!

Njemački prvak Bayern iz Minhena sklopio je mega ugovor sa Audijem.

Kao što se i očekivalo, Bayern je produžio saradnju s velikom automobilskom kompanijom na još četiri godine.

Novi ugovor s proizvođačem automobila traje do 2029. godine, što znači da otpada mogućnost saradnje s BMW-om, iako je o tome bilo dosta govora proteklih mjeseci.

Prema medijskim izvještajima, godišnji iznos sponzorstva trebao bi porasti s 40 na 60 miliona eura, što će Bayernu na kraju donijeti oko 600 miliona eura zarade. Strateški prioriteti budućnosti su elektrifikacija i inovativni marketing.

"Za FC Bayern ovaj je sporazum važan strateški korak u budućnost," izjavio je izvršni direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge.

Audi je partner kluba već 17 godina, a od 2011. godine jedan je od tri vanjska dioničara, zajedno s Adidasom i Allianzom s 8,33 posto udjela u FC Bayern AG.

"FC Bayern Minhen savršeno se uklapa u stratešku prilagodbu Audija", rekao je Hildegard Wortmann, šef prodaje i marketinga u Audiju AG. Alexander Seitz, glavni financijski direktor za Kinu i pravni urednik, rekao je kako taj sporazum otvara "nove, zajedničke marketinške mogućnosti, posebno u Kini, najvažnijem kineskom tržištu rasta".

Inače, BMW je bio spreman da plati 800 miliona eura za saradnju s Bayernom, ali je na kraju impresivan posao ostao nedovršen jer "nije bilo dovoljno povjerenja".