fbpx Bayern dogovorio posao iz snova kojim je osigurao 600 miliona eura!

Bayern dogovorio posao iz snova kojim je osigurao 600 miliona eura!

Home

Bayern dogovorio posao iz snova kojim je osigurao 600 miliona eura!

Njemački prvak Bayern iz Minhena sklopio je mega ugovor sa Audijem.

Kao što se i očekivalo, Bayern je produžio saradnju s velikom automobilskom kompanijom na još četiri godine.

Novi ugovor s proizvođačem automobila traje do 2029. godine, što znači da otpada mogućnost saradnje s BMW-om, iako je o tome bilo dosta govora proteklih mjeseci.

Prema medijskim izvještajima, godišnji iznos sponzorstva trebao bi porasti s 40 na 60 miliona eura, što će Bayernu na kraju donijeti oko 600 miliona eura zarade. Strateški prioriteti budućnosti su elektrifikacija i inovativni marketing.

"Za FC Bayern ovaj je sporazum važan strateški korak u budućnost," izjavio je izvršni direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge.

Audi je partner kluba već 17 godina, a od 2011. godine jedan je od tri vanjska dioničara, zajedno s Adidasom i Allianzom s 8,33 posto udjela u FC Bayern AG.

"FC Bayern Minhen savršeno se uklapa u stratešku prilagodbu Audija", rekao je Hildegard Wortmann, šef prodaje i marketinga u Audiju AG. Alexander Seitz, glavni financijski direktor za Kinu i pravni urednik, rekao je kako taj sporazum otvara "nove, zajedničke marketinške mogućnosti, posebno u Kini, najvažnijem kineskom tržištu rasta".

Inače, BMW je bio spreman da plati 800 miliona eura za saradnju s Bayernom, ali je na kraju impresivan posao ostao nedovršen jer "nije bilo dovoljno povjerenja".

Topic
Objavio: Tue, 14/01/2020 - 15:42
Back to top