Bayern je postigao gol za pamćenje, ali uradio je to igrač od kojeg smo se najmanje nadali

.
De Ligt strijelac

 

Bayern ima jako teško gostovanje u Fireburgu i na početku drugog dijela došao je do prednosti od 1:0.

Nedavno je Bayern ispao upravo od Freiburga u Kupu, a danas igra protiv istog rivala, no ovaj put u gostima.

Treća je to utakmica Thomasa Tuchela na klupi Bavaraca i druga u Bundesligi.

Nakon što je ostvarena 4:2 pobjeda nad Borussijom Dortmund, sada je bavarska ekipa pred pobjedom i u gostima kod Freiburga, iako naravno ima još da se igra.

Gol za 1:0 vodstvo gostiju iz Minhena postigao je Matthijs de Ligt. Nizozemski stoper je u 52. minuti zabio gol karijere.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Možda je neko i očekivao danas ovakav pogodak za Bayern, ali to se najmanje očekivalo od igrača iz zadnje linije, no ima De Ligt projektil u nogama i trebao bi češće da pokušava sa udarcima sa distance.

Inače, u 56. minuti je Siebert gledao potencijalni penal za Bayern, ali na kraju ga nije dosudio jer smatra da nije bilo osnova za takvo što.

Istovremeno, gosti iz Minhena imali su dvije dobre šanse, Mane u prvom dijelu, a u drugom još i Cancelo, no Flekken mu je sjajno odbranio. Zatim je i Sane imao zicer, ali je prebacio golmana, ali i gol Freiburga.

Tuchel može samo da se nada da promašaji njegovog tima na kraju neće biti kažnjeni, te da će igrači gostujućeg tima uspjeti zabiti bar još jedan gol i mirnije ući u samu završnicu duela.