Bayern nevjerovatnim golom Kimmicha slomio Borussiju i osvojio njemački Superkup

asd
Nogometaši Bayerna osvojili su njemački Superkup nakon što su večeras na Allianz Areni pobijedili Borussiju Dortmund rezultatom 3:2.

Aktuelni prvaci Evrope su poveli u 18. minuti golom Tolissa nakon sjajnog kontranpada. Davies je s lijeve strane našao Mullera u sredini koji sjajnom loptom proigrava Comana na desnoj strani. Francuz idealno dodaje do Tolissa čiji zicer Hitz odbija u prečku, ali se lopta odbija nazad Tolissu koji iz drugog pokušaja nema problema.
 
Vrlo brzo Bavarci su udvostručili vodstvo, a ovaj put je strijelac bio Muller nakon sjajnog centaršuta Daviesa.

Borussia se vratila u igru pet minuta prije odlaska na odmor golom Brandta. Haaland ga je idealno proigrao, a Brandt je sjajnimudarcem zakucao loptu kraj Neuera. Ujedno je 2:1 bio rezultat prvog poluvremena.

Vrlo brzo nakon što se krenulo s centra u drugom poluvremenu Borussia je izjednačila. Delaney je oduzeo jednu loptu, odlino proigrao Haalanda koji bježi odbrani u rutinski matira Neuera.

I kada su svi mislili da će pobjednik biti odlučen nakon penala, Bayern je osam minuta prije kraja utakmice došao do konačnih 3:2. Delaney je izgubio loptu na sredini terena, Kimich je potom odigrao dupli pas sa Lewandowskim te uputio udarac koje Hitz brani. Međutim, Kimich je u padu nevjeorvatnom reakcijom odbijenu loptu ipak pospremio u mrežu.

Bayern – Borussia 3:2 (Tolisso 18′, Muller 32′, Kimmich 82′ / Brandt 40′, Haaland 55′)