Bayern niko nije izdao kao Joshua Kimmich, već izabrao novi klub, a poniženje tek sprema

.
Seli u toplije krajeve?

 

Njemački mediji danas uveliko pišu o tome da će Joshua Kimmich sigurno napustiti Bayern, ali ne na kraju ove sezone kako se očekivalo. Kimmich je već odabrao novi klub, no da zaigra u dresu te ekipe morat će još malo pričekati.

Kimmich je u Bayern stigao još na ljeto 2015. godine iz Stuttgarta za skoro devet miliona eura i pokazao se kao odlično pojačanje.

Ovaj 28-godišnji njemački reprezentativac može pokriti više pozicija na terenu što je veliki plus kod svakog trenera. Međutim, Thomas Tuchel nije baš toliko oduševljen njegovim igrama i poznato je da oni nemaju dobar odnos.

Tuchel je nekoliko puta javno kritikovao Kimmicha zbog čega su sve učestalije priče da ovaj veznjak želi napustiti Bayern.

Međutim, čini se da to više nisu samo špekulacije jer njemački mediji jutros pišu da je Kimmich "prelomio" i odlučio da napusti njemački klub. No, zanimljivo to neće uraditi na kraju ove sezone što bi za Bayern mogao biti veliki udarac.

Bayern bi na ljeto mogao da zaradi oko 50 miliona eura koliko cijene Kimmicha, ali kako stvari stoje od toga neće biti ništa.

Kimmich će prema pisanju Kickera ostati u Bayernu i iduću sezonu, a potom će na ljeto 2025. godine otići bez obeštećenja jer mu tada ističe ugovor što je za njemački klub sigurno najgori scenario.

Bayern je Kimmichu već nudio novi ugovor više puta, ali je on to odbio. Kicker navodi da je Kimmich već odlučio gdje će nastaviti karijeru i da će to biti Barcelona.

Svjestan je da na kraju ove sezone Barca ne može platiti toliko novca za njega i Katalonci su tražili da izdrži još jednu sezonu i bez obeštećenja dođe na Camp Nou što je on navodno pristao da uradi.

U tom slučaju Barcelona će mu dati bogat ugovor, no koliko Kimmich želi da ide u katalonski klub najbolje pokazuje činjenica da je spreman čak da presjedi na tribinama iduću sezonu ukolko Tuchel i čelnici kluba odluče da ga kazne.

Kimmich je u dosadašnjem dijelu sezone za Bayern u svim takmičenjima odigrao 22 meča, zabio je jedan pogodak i upisao šest asistencija.