Bayern predstavio svoje najveće ovoljetno pojačanje

.
Kim potpisao do 2028.

 

Bayern Minhen danas je potvrdio svoje veliko ovoljetno pojačanje, a radi se o defanzivcu Min-jae Kimu koji dolazi iz Napolija.

Sjajni stoper koji je s Napolijem osvojio Scudetto sve je završio sa Bavarcima proteklih dana, a danas je i zvanično potpisan ugovor.

On je potpisao ugovor do ljeta 2028. godine i nosit će dres s brojem 3. Za sada nema zvaničnih financijskih detalja posla, ali navodno je Bayern Napoliju platio oko 60 miliona eura.

Jan-Christian Dreesen , izvršni direktor Bayerna, bio je pun riječi hvale za ovog nogometaša iz Južne Koreje.

"Minjae Kim napravio je veliki napredak, nedavno je osvojio italijansko prvenstvo sa SSC Napoli i izabran je za najboljeg defanzivca u Serie A. Impresionira svojom fizičkom prisutnosti, ali i mentalitetom i brzinom. Sretni smo što može odmah krenuti s pripremama i uvjereni smo da će svojim stilom igre inspirirati naše navijače.”

"Bayern je san svakog nogometaša. Jako se veselim svemu što me čeka u Minhenu. Za mene to znači novi početak, ovdje ću se dalje razvijati. U razgovorima s klubom odmah u startu mi je dato do znanja koliki je interes za mene. Moj prvi cilj je odigrati puno utakmica. Osim toga, želim osvojiti što više naslova", poručio je novi igrač Bayerna.

Rođen u Tongyeongu, Minjae Kim započeo je karijeru 2016. u trećeligaškom klubu Gyeongju KHNP FC u rodnoj Južnoj Koreji. Nakon prelaska u prvoligaški klub Jeonbuk, tamo je dva puta slavio osvajanje prvenstva.

Prošlog je ljeta preko Beijing Guoana u Kini, gdje je završio kao viceprvak, i tradicionalnog turskog kluba Fenerbahce, došao u Napoli. S Napolijem je bio prvak davši dva gola na 45 mečeva, a za svoju reprezentaciju je upisao 49 nastupa i postigao tri gola.

Prime Kima u Bayern su stigli Kornard Laimer iz Leipziga i Raphael Guerreiro iz Borussije Dortmund, a rekordni njemački prvak sada traga za golmanom i napadačem.

Bilo je i odlazaka ovog ljeta iz Minhena, a to su Cancelo, Blind i Lucas Hernandez, koji je završio u PSG-u.