Bayern savladao PSG i šesti put postao prvak Evrope u nogometu

asd
Nogometaši Bayerna osvojili su Ligu prvaka nakon što su večeras na stadionu Luž u Lisabonu pobijedili ekipu PSG-a rezultatom 1:0. Ovo je za minhenski Bayern šesti trofej prvaka Evrope u nogometu.

Nakon prvih 18 minuta ispitivanja snaga prvi je opasno zaprijetio PSG. Neymar se našao u situaciji jedan na jedan, ali je Neuer sjajno odbranio. Samo četiri minute kasnije uzvratio je Lewandowski koji pogađa stativu.

PSG je ponovo zaprijetio preko Di Marije, ali je pucao visoko iznad gola, a u 29. minuti Herrerin šut je prozujao pored desne stative. Sjajni period utakmice zaokružio je Navas odličnom odbranom nakon udarca Lewandowskog.

Prije odlaska na odmor još dvije zanimljive situacije. Prvo je Mbappe bio u sjajnoj prilici, ali je opet Neuer bio fantastičan. Već u narednom napadu Bayern je tražio penal nakon starta nad Comanom, ali je sudija odlučio da se igra nastavi. Ujedno je 0:0 bio rezultat prvog poluvremena.

Prva ozbiljna priliku u drugom poluvremenu, pola sata prije kraja meča, bio je ujedno i jedini pogodak na meču. Kimmich je poslao prelijep centaršut u šestnaesterac, gdje se Coman podigao kako bi glavom poslao loptu u donji desni ugao kraj golmana.

Mogao je Coman četiri minute kasnije i potpuno dokrajčiti Parižane, ali je u ključnom trenutku njegov udarac izblokiran.

PSG je najbliži golu do kraja meča bio u 70. minuti kada je Marquinhos u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati iz sve snage po sredini gola. Neuer je bio oprezan i lagano mu odbranio šut.

Nekoliko minuta kasnije PSG je i bezuspješno tražio penal nakon starta nad Mbappeom, a do kraja meča imali su jalove napade koje su Bayernovi defanzivci na čelu s Neuerom lagano otklanjali. Rezultat se nije mijenjao i moglo je početi veliko slavlje igrača Bayerna. Osvojili su šesti put naslov prvaka Evrope.