Bayern se porazom u velikom derbiju protiv Dortmunda oprostio od šampionske titule

.
Minhenski Bayern doživio je večeras poraz u Der Klassiker derbiju od Borussije Dortmund, koja je Bavarce savladala rezultatom 2:0 u gostima.

Bayern se tako definitivno oprostio od šampionske titule koju je osvajao 11 posljednjih godina jer je sada na čak 13 bodova zaostatka za liderom Bayer Leverkusenom, za kojeg je potpuno jasno da će postati novi prvak.

Poveo je večeras Dortmund već nakon nepunih deset minuta igre, pošto je u 10. minuti gol postigao Karim Adeyemi na asistenciju Juliana Brandta.

Prvu priliku za poravnanje Bayern je imao preko Harry Kanea u 23. minuti, ali lopta nakon njegovog šuta odlazi pored stative.

U finišu prvog poluvremena je štopera Dortmunda Matsa Hummelsa lopta pogodila u ruku u šesnaestercu, ali nakon pregledavanja situacije u VAR sobi penal za Bavarce nije dosuđen.

Felix Nmecha je na startu drugog dijela mogao udvostručiti prednost Dortmunda, ali nije iskoristio situaciju jedan na jedan s golmanom Bayerna Svenom Ulreichom.

Potom je šansu za Milionere propustio i Ian Maatsen, a u 75. minuti je Kingsley Coman zamalo donio poravnanje Bayernu.

Tačku na utakmicu u 83. minuti stavlja Norvežanin Julien Ryerson, koji je na asistenciju Sebastiana Hallera pogodio za 2:0.

Kasnije je do gola preko Kanea došao i Bayern, ali pogodak je poništen nakon intervencije iz VAR sobe zbog ofsajda.

Tim rezultatom je meč i okončan, a Bayern je ostao na ogromnih 13 bodova zaostatka za Leverkusenom, sedam kola prije kraja sezone.

Rezultat i strijelac:

Bayern - Dortmund 0:2 (Adeyemi 10', Ryerson 83')