Hasanu je dosta: Bayern sprema spektakularan transfer

U Bayernu su, sudeći prema natpisima njemačke štampe, odlučili prekinuti politiku odmjerene potrošnje.

Bavarci su već godinama odolijevali 'plesu miliona' , no kriza u kojoj se danas nalazi minhenski klub natjerala je, čini se, čelnike Bayerna da otvore novčanik i dovedu veliko ime u svlačionicu.

Razlog za to je svakako kriza u kojoj se danas nalazi Bayern, a kako bi povećali izglede za osvajanjem Bundeslige i Lige prvaka na Allianz Areni su odlučili pokušati dovesti Paula Dybalu, nudeći čak 100 miliona eura Juventusu na ime obeštećenja.

Šanse da Juventus pusti Dybalu nisu male, pošto se 'Stara dama' u proteklom prijelaznom roku bacila u trošak i svakako bi voljela malo napuniti klupsku kasu, a uz Bayern u igri za Argentinca je i Real.

Kao dio transfera u nekim medijima se spominje i James Rodriguez, koji je otvoreno poručio kako je nezadovoljan u Bayernu. Ako će Juventus biti zainteresovan za takvu opciju, možda doći i do razmjene, uz, jasno, dodatak u kešu. To je ipak manje vjerovatna opcija, jer bi Bayern morao najprije otkupiti Rodrigueza od Reala, pa ga uputiti prema Torinu.

Rekorda odšteta koju je Bayern dosad platio je 41,5 miliona eura Lyonu za Tolissoa. Iz te perspektive cijela priča oko Dybale pomalo i djeluje nerealno, ali očito je Brazzo spreman protresti temelje kluba za sjajno pojačanje.