Bayernov način da bude prvak je da oslabi rivala: Upravo je postigao dogovor sa zvijezdom Bayera!

.
Sve je dogovoreno

 

Njemački velikan Bayern po dobrom starom običaju dovodi najbolje igrače iz Bundeslige i na taj način uspijeva ih oslabiti. Ovaj put su odlučili da to naprave Bayeru, ekipi koja im je uzela titulu.

Dobro poznati njemački novinar Florian Plettenburg često griješi, a ovaj put je objavio kako je Bayern postigao dogovor sa jednim od najboljih igrača Bayera, Jonathanom Tahom.

Navodno je Tah postigao dgovor s Bavarcima i sprema je potpisati ugovor do ljeta 2029. godine. Sada ostaje da Bayern otvori pregovore sa Apotekarima, dok je Tah također obavijestio šefove kluba da želi pojačati tim iz Minhena.

Još prošle sedmice objavljeno je da će Tah donijeti odluku o svojoj budućnosti . Ulaskom u posljednju godinu njegovog ugovora u Bayer Leverkusenu, klub nema puno izbora, jer bi ga narednog ljeta mogao izgubiti bez odštete, dok će ovako ipak zaraditi određenu novčanu sumu.

U slučaju da na kraju Bayer odluči zadržati Taha i odbije sve ponude Bayerna, onda će Bavarci pokušati da dovedu Levija Colwilla iz Chelseaja. Ne isklkjučuje se čak ni mogućnost da i jedan i drugi ovog ljeta pojačaju redove viceprvaka Njemačke.

Čini se da je Vincent Kompany odlučan promijeniti puno toga u Bayernu u odnosu na prošlu sezonu. 28-godišnji njemački reprezentativac pojačao bi stopersku poziciju. Ove sezone je upisao 31 nastup u Bundesligi i dao je četiri gola uz jednu asistenciju.

Podsjetimo da je već dogovoren transfer Joaa Palhinhe iz Fulhama. Želio ga je i Manchester Unitet, ali je on na kraju odabrao Bayern. Bayern i Fulham pregovaraju oko visine odštete, a vjeruje se da će biti oko 40-45 miliona eura.

Kompany zajedno sa sportskim direktorom Maxom Eberlom rješava igračku križaljku i za očekivati je još neka kvalitetna pojačanja u narednom periodu.

Naravno, bit će i odlazaka, a i neke zvijezde poput Joshue Kimmicha ili Matthijsa De Ligta bi mogli otići iz Minhena. Barca se zanima za Kimmicha i mogao bi opet trenirati sa Hansijom Flickom, dok De Ligta već neko vrijeme želi bivši trener Erik ten Hag u Manchester Unitedu.