Bayernovi postači u srijedu iznenadili apsolutno sve!

.
Fotografija kruži internetom

 

U grupama na društvenim mrežama i formuima namijenjenim navijačima Bayerna kruži zanimljiva fotografija trojice igrača bavarskog giganta nastala u trening kampu kluba iz Minhena.

Bayern je u utorak navečer iznenađujuće eliminisan iz Kupa Njemačke nakon što je na domaćem terenu pretrpio poraz od Freiburga rezultatom 1:2.

Thomas Tuchel je odlučio da igračima dao slobdan zbog čega su mnogi ostali u čudu nakon scene u trening kampu koja se desila u srijedu.

Naime, trojica igrača Bayerna koji praktikuju mjesec ramazan, odnosno poste od zore do zalaska sunca su se pojavila u kampu kako bi obavili trening.

Sa Sadio Maneom, Noussairom Mazarouijaem i Arijonom Ibrahimovićem je individualno radio jedan od kondicininih trenera u Bayernu.

Iako bi mnogi na njihovom mjestu objeručke prihvatili slobodan dan, Bayernova trojica postača su slobodno vrijeme iskoristili za dodatne treninge.

Nakon ispadanja od Freiburga Mane se pojavio pred novinarima koji su za njega imali samo jedno pitanje i odnosilo se na to kada će Senegalac biti onaj pravi.

"Uskoro, obećavam", kroz osmijeh je kazao Mane i odmah se dao na ispunjavanje obećanja koji još uvijek traži optimalnu formu nakon višemjesečnog oporavka.

Mane se teško povrijedio jesenas zbog čega je propustio i mečeve Svjetskog prvenstva, a nakon povratka na teren krajem februara još nije uspio postići gol.

U Bayernu je situacija poprilično napeta sve je počelo iznenađujućom smjenom Juliana Nagelsmanna kako bi se ekipa razdrmala i donijela trofeje na kraju sezone.

Iako je Tuchel krenuo pobjedom nad Borussijom u derbiju sezone, eliminacija u DFB Pokalu je stigla kao bolno prizemljenje i jasno je da je pred njemačkim trenerom još puno posla.