Baždarević tužio N/FSBiH, pa izgubio spor

Oba ciklusa za Baždarevića i za našu reprezentaciju okončana su neuspješno, a posebno se pamti poraz od Kipra, kada je naš tim vodio sa 2:0, a izgubio na kraju sa 2:3.

Aktuelni trener posljednjeplasirane ekipe francuske druge lige FC Paris je tužio Nogometni/fudbalski savez želeći da naplati kompletan iznos do kraja neodrađenog ugovora. Tačnije, želio je da naplati nezarađeni iznos plata od dva mjeseca i 20 dana. No, kako saznajemo on je izgubio sport pred FIFA, jer je ugovor s njim raskinut po pravilima, jer su prava i obaveze bile jasno definisane. Zato je Baždareviću sada obaveza da on plati cijeli iznos spora, prenosi Oslobođenje.ba.

Inače, Baždarević je za svoje selektorovanje naplatio 1,2 miliona KM, a na kraju je otišao zbog loših rezultata. Doduše, Baždarević se, očito, i dana nas nije pomirio s otkazom, pa redovno napominje da je smijenen od neukih ljudi, izostavljajući napomenuti katastrofalne rezultate, koje je "ostvario".

No, i pored toga, javna je tajna da je prije odlaska sa mjesta selektora Baždarević nepozvan dolazio na sjednice Izvršnog odbora, kako bi pokušao uvjeriti čelnike N/FSBiH da je on pravi izbor za selektora. I na kraju, iako se jasno vidjelo na svim snimcima, da je bivši Baždarević Stephane Gilli udario fudbalera Grčke Giannisa Gianniotasa i izbio mu zub, naš nekadašnji selektor je išao da svjedoči pred FIFA u korist Gillija.