BBC izabrao igrača sezone u Premiershipu i ostavio sve bez teksta

Liverpool
I engleski Premiership prekinut je prije skoro dva mjeseca, a mnogi se nadaju da bi se takmičenje moglo nastaviti narednog mjeseca.

Velika Britanija je trenutno jedna od država koja je najteže pogođena koronavirusom u Evropi, ali zbog toga nemaju namjeru da u potpunosti zaustave svakodnevnicu kako je to urađeno u većini zemalja.

U Engleskoj ozbiljno razmišljaju o tome da se Premiership nastavi što prije, a prema posljednjim informacijama cilj je da to bude nekad u šestom mjesecu.

Dok se čeka nastavak utakmica BBC je odlučio da bira najboljeg igrača za ovu sezonu u Premiershipu, te najbolji tim. Čitatelji BBC-a su mogli glasati za ovaj izbor, a krajnji rezultat je mnoge ostavio bez teksta.

Naime, za najboljeg igrača Premiershipa u ovoj sezoni proglašen je kapiten Liverpoola, Jordan Henderson, te mnogi smatraju da to i nije zaslužio.

Što se tiče tima sezone po izboru BBC-a u njemu se nalaze: Alisson, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Caglar Soyuncu, Andy Robertson, Kevin de Bruyne, Jordan Henderson, Bruno Fernandes, Mohamed Salah, Sergio Aguero, Sadio Mane.