Beckhamov pakleni plan: U januaru dovodi Ronalda, na ljeto i Messija

.
Velike vijesti stižu nam iz Engleske, a radi se o transferu Cristiana Ronalda, te je sada dosta jasnije gdje mi svoju karijeru trebao nastaviti ovaj sjajni nogometaš.

 

Naime, nakon što su prije nekoliko dana iscurili snimci intervjua koji je dao Piersu Morganu, iz Manchester Uniteda su jasno poručili da Ronaldo neće ostati dio tima.

Još uvijek nije poznato da li će raskinuti ugovor sa njim ili će ga prodati, ali sigurno je to da će u januaru promijeniti sredinu.

Konačno se pojavila ekipa koja ga želi u svojim redovima, a radi se o ekipi Intera iz Miamija čiji je vlasnik David Beckham.

On je već razgovarao, kako prenose engleski mediji, sa predstavnicima Cristiana Ronalda, te mu je rečeno da je Portugalac zainteresovan za dolazak u Inter.

Prva meta Beckahama je do sada bio Lionel Messi, ali nakon što se desila neočekivana situacija sa Ronaldom Inter je krenuo po njega.

Nakon što se prije nekoliko sedmica oprostio Gonzalo Higuain, jasno je da ovoj ekipi treba pojačanje, a Ronaldo bi to bio.

Beckham navodno ostaje zainteresovan i za dovođenje Messija, te će tako pokušati upariti ova dva nogometaša.

Sve su podržali i šefovi MLS-a, jer bi dolazak Ronalda itekako donio profit jer bi gledanost sasvim sigurno bila dosta veća.

Na kraju ostaje da sačekamo januar, te da vidimo da li će Ronaldo krenuti put SAD-a ili će pokušati ostati u Evropi.

Osim toga i Leo Messi je najavio da će nakon Svjetskog prvenstva objaviti gdje će nastaviti karijeru. Ko zna, možda njih dvojica naredne sezone budu saigrači.