Beckhamov sin osvojio prvi trofej, ali svi se razočarali kada su shvatili gdje je on tada bio

.
Prati Romea svaki meč, ali sinoć nije bio tu

 

Romeo Beckham nastupa u dresu rezervnog tima Brentforda gdje nije previše standardan, ali i dalje pokušava da ostvari fudbalsku karijeru što je san i njegovog oca Davida. Beckhamov sin sinoć je osvojio svoj prvi trofej u karijeri, ali mnogi su se razočarali kada su shvatili gdje je on bio u tom trenutku.

Beckham ima trojicu sinova, ali je Romeo jedini koji je odlučio da krene njegovim stopama i pokušava ostvariti fudbalsku karijeru iako mu ne ide baš tako jednostavno kako je očekivao.

Jasno je da on nije talentovan kao njegov otac, ali Romeo ne želi odustati i bori se da pokuša u fudbalu nešto napraviti. Ovaj 20-godišnjak je početkom godine stigao u Brentford gdje igra za rezervnu ekipu, a tu je stigao na posudbu iz Inter Miamija.

Romeo je i u Interu čiji vlasnik je njegov otac inače igrao u drugoj ekipi. Dolazak u Englesku vidio je kao šansu da se konačno dokaže, ali se ni u dresu engleskog kluba od dolaska iz Miamija baš nije naigrao.

No, sinoćnju utakmicu će Romeo sigurno dugo pamtiti jer je uspio da osvoji sovj prvi trofej u igračkoj karijeri.

Naime, drugi tim Brentforda igrao je sinoć finale Kupa Premier lige, te je pobijedio rezervni tim Blackburna sa 2:1.

Romeo nije nastupio u ovom finalu i utakmicu je odgledao s klupe, ali je nakon meča bio itekako sretan što je uspio da osvoji prvi trofej u karijeri. Iako je David pratio pomno sve njegove nastupe, na iznenađenje mnogih sinoć nije bio na tribinama.

 

 

Becks nije svjedočio osvajanju provog trofeja u karijeri sina Romea jer je bio u Španiji, odnosno u Madridu gdje je pratio meč polufinala Lige prvaka između Reala i Manchester Cityja.

Mnogi su se iznenadili što je Becks odlučio da ide u Madrid umjesto da prati tako važnu utakmicu u karijeri svog sina Romea jer je ranije bio na skoro svakoj utakmici.

Na početku su vidjeli da Beckham nije u loži, a kasnije je stigao odgovor zašto jer su ga kamere snimile kako prati meč na Santigao Bernabeu.