Begović: Bilo je problema sa nekim predstavnicima Saveza, u suštini sam otjeran iz reprezentacije

.
Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Asmir Begović je u razgovoru za Numero Diez govorio i o reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Istakao je da je ranije postojala ozbiljna mogućnost da zaigra za Kanadu, no da je odbio čim je došao poziv iz BiH.

Također je istakao da je imao problema sa nekim predstavnicima NS BiH te da je praktički otjeran iz nacionalnog tima.

"Rodio sam se u Bosni i Hercegovini, ali sam zbog rata zajedno sa porodicom morao napustiti zemlju. Živjeli smo u Njemačkoj kratko prije nego li smo se preselili u Kanadu gdje je počela moja nogometna karijera. Igrao sam za mlade reprezentacije Kanade i postojala je ozbiljna mogućnost da zaigram za seniorsku reprezentaciju Kanade", rekao je Begović te dodao:

"Nakon toga se pojavila prilika da predstavljam domovinu Bosnu i Hercegovinu. Odmah sam prihvatio poziv i ne žalim zbog te odluke. Kroz moju karijeru je bilo nekih problema sa nekim predstavnicima Saveza i u suštini sam bio primoran da prekinem reprezentativnu karijeru prerano. Bilo kako bilo, to je još uvijek moj dom, moji ljudi i moja reprezentacija i niko mi to ne može oduzeti. Sa zadovoljstvom sam igrao za BiH ispred najboljih navijača u državi i veoma sam ponosan što sam dio historijskog rezultata, plasmana na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazil".

Begović je šesti igrač sa najviše nastupa za Zmajeve. Dosad je odigrao 63 utakmice, a posljednji put je branio za našu selekciju 2020. godine protiv Poljske.

Trenutno je član engleskog drugoligaša QPR.

 

Foto: Facebook