Begović: Zlatan Ibrahimović je primjer za sve

begovic
Naš reprezentativni golman Asmir Begović, kojeg je u zimskom prijelaznom roku Bornmut posudio italijanskom velikanu Milanu, želi da svojim iskustvom pomogne mladom timu "Rosonera".

- Koliko mi je trebalo da prihvatim ponudu Milana? Pet minuta - rekao je Begović u intervjuu za BBC te je dodao:

- Imao sam mnogo opcija za nastavak karijere, ali kada je stigao poziv iz Milana, odmah sam ga prihvatio. Dobio sam šansu da budem član jednog od najvećih klubova na svijetu. Kada mi se ukazala ova prilika, odmah sam je prihvatio. Milan ima veoma mlad tim, kojem je potrebno liderstvo i iskustvo. Ovdje sam da svojim iskustvom pomognem na terenu, ali i izvan njega.

Ističe da je liderstvo donio Zlatan Ibrahimović. 

- Ibra je u našu ekipu donio liderstvo. Fantastičan je momak i veliki profesionalac. On je primjer za sve. Nastoji da iz svakog igrača izvuče maksimum - konstatira Begović.

Milana sutra (20:45 sati) igra veliki gradski derbi protiv Intera, kojem će prisustvovati Duško Bajević, Rusmir Cviko i Slaven Musa, selektor i treneri našeg državnog tima. Selektor i njegovi asistenti obavit će nakon utakmice razgovor s našim reprezentativcima iz Milana Begovićem i Radetom Krunićem.