Belal nahvalio Nurmagomedova: On je Majkl Džordan MMA sporta

c

Belal Muhamad (Muhammad) je nahvalio Habiba Nurmagomedova (Khabib) uoči UFC 304 u Mančesteru.

On je konačno dočekao svoju priliku da napadne titulu prvaka u velter kategoriji. Leon Edvards (Edwards) će pred domaćom publikom braniti taj isti pojas velter kategorije.

Više puta je Muhamad hvalio Habiba i njegov način treniranja jer se Belal više puta pripremao za mečeve kod Nurmagomedova kojeg je nazvao Majkl Džordanom (Michael Jordan) MMA sporta.

- Svaki put kada su oni oko mene, pokušavam s njima provesti što je moguće više vremena. Uvijek ću reći da je jedan dan treninga s Habibom vrijedan kao 100 dana s nekim drugim. Njegovo znanje, energija koju dobijete od tih tipova, neprocjenjiva je. Uvijek je dobro dobiti taj osjećaj kod njih, provesti vrijeme tamo - rekao je Belal za MMA Junkie pa dodao:

- Uvijek kada uhvatim malo vremena s njima – treniram s Majklom Džordanom MMA sporta, a to je Habib, a Islam je ustvari Lebron Džejms (LeBron James). Uvijek je dobar osjećaj biti s tim tipovima. Odlično je dijeliti taj mentalitet s Islamom koji se bori za titulu idućega tjedna - rekao je Belal, misleći na Islama Mahačeva (Makhachev).

Na UFC 304 priredbi ćemo saznati da li je Belal spreman uzeti pojast titule prvaka u velter kategoriji od jako opasnog Leona Edvardsa.