Belfast Telegraph piše: Protiv Bosne i Hercegovine za Euro 2020 pred praznim tribinama?

erthjk
Iako je za utorak bilo najavljeno da će Europska nogometna federacija (UEFA) donijeti odluku da li će se krajem marta ili ne igrati baraž za Europsko prvenstvo, to se jučer u Amsterdamu nije dogodilo.

No, prema pisanju irskog dnevnika Belfast Telegraph i dalje se postavljaju pitanja oko predstojećeg polufinala play-offa za Euro 2020. u kojem Sjeverna Irska igra protiv Bosne i Hercegovine u Zenici. 

Sjeverni Irci tako pišu da postoji realna mogućnost da se ovaj duel igra iza zatvorenih vrata zbog krize koja je izazvama koronavirusom.

Susret je planiran za 26. mart na stadionu Bilino Polje u Zenici, a njihov izvor iz UEFA-e je rekao: "Play-off će se igrati, ali postoje plan da se susret u Zenici igra iza zatvorenih vrata."

Slične zabrinutosti okružuju i Republiku Irsku, koja igra sa Slovačkom u Bratislavi.

Bosna i Hercegovina bi u slučaju pobjede nad Sjevernom Irskom, pet dana kasnije, 31. marta, igrala protiv boljeg iz duela iz Slovačke. 

Naravno, i taj susret bi se igrao iza zatvorenih vrata.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je i Nogometni savez Bosne i Hercegovine, ali iz naše "kuće nogometa" još nema zvanične potvrde ove informacije.

Delegacija na čelu sa predsjednikom Elvedinom Begićem, generalnim sekretarom Adnanom Džemidžićem i selektorom Duškom Bajevićem, jučer je prisustvovala žrijebanju grupa za Ligu nacija, u kojojZmajevi igraju u grupi sa Italijom, Nizozemskom i Poljskom. 

Izvor: