Benzema donio odluku koju su svi čekali sa velikim nestrpljenjem

.
Iako ne igra na Svjetskom prvenstvu Karim Benzema se nalazi u centru pažnje, posebno posljednjih dana nakon što se potpuno oporavio od povrede zbog koje je odlučio da napusti kamp reprezentacije i ne igra na Mundijalu.

 

Već neko vrijeme se špekuliše o mogućem priključivanju Benzeme reprezentaciji Francuske, postalo je to jasno nakon što ga Didider Deschamps nije uklonio sa zvanične liste igrača na koje može računati.

Dok su se njegove reprezentativne kolege borile da dođu do finala, osvajač Zlatne lopte se oporavljao i trenirao sa Real Madridom. Povreda je za njega stvar prošlosti što potvrđuju i današnja dešavanja.

Naime, Real Madrid je u svom kampu igrao trrening meč protiv Leganesa, a Benzema je bio starter i to sa kapitenskom trakom oko ruke što je jasan znak da je povreda za njega stvar prošlosti.

Počelo se špekulisati o povratku Benzeme u reprezentaciju, a isto je zanimalo i novinare na pressici poslije polufinala kada je Francuska pobijedila Maroko sa 2:0.

"Pfff... Zapravo ne želim odgovoriti na to pitanje", rekao je Didier Deschamps, pa uzeo malu pauzicu i dodao: "Sljedeće pitanje. Izvinjavam se."

Dakle, selektor Trikolora je ostao misterizoan, ali vijesti iz Španije govore da je Benzema već prelomio i da se nema namjeru vraćati u Katar.

Najbolji napadač današnjice smatra besmislenim sada se priključiti reprezentaciji kada je propustio većinu susreta i biti tu samo na najvažnijoj utakmici, tvrdi portal Relevo.

Iako su njegovi odnosi zahladnili sa Savezom, Benzema je ostao u dobrim odnosima sa nekim od reprezentativaca Franucske i svakodnevno ima šalje poruke podrške.

Benzemu je također jako zaboljelo što kada je napustio kamp reprezentacije 20. novembra da nije dobio podršku FS Francuske kakvoj se nadao.

Iako mu je Real Madrid dozvolio povratak u Katar i ne želi mu stajati na putu, Benzema je odlučio da ne putuje na finale u nedjelju kada će Trikolori igrati protiv Argentine.