Benzema o svom najhrabrijem potezu u karijeri: "Čekao sam ovaj trenutak"

.
Panenka na Etihadu

 

Mnogi se ne bi usudili ono što je Karim Benzema u prvom meču polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Real je tada u Manchesteru izgubio s 4:3, a Francuz se proslavio s tri pogotka, od čega je jedan bio nevjerovatan - panenkom izveden penal pri rezultatu 4:2.

Milioni gledatelja čekali su da Benzema na najsigurniji način izvede penal i donese Realu važan pogodak, ali on je uzeo najveći mogući rizik, popularnom panenkom očarao sve, na kraju je imao sreće da je lopta odsjela u mreži.

U revanšu je Real slavio s 3:1 nakon produžetaka, a upravo je Benzema s penala ovjerio prolaz u finale, pa Kraljeve 28. maja u Parizu čeka duel sa Liverpoolom.

"Čekao sam pravi trenutak poput ovoga, jednu ovakvu utakmicu u kojoj je ogroman pritisak. To je takav pritisak koji vam omogućuje da pravite poteze poput ovog. Za mene u svakom slučaju..."

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Benzema je po mnogima zaslužio da napokon dobije Zlatnu loptu i bila bi zaista velika nepravda ako Francuzu ne dodijele to priznanje na kraju ove sezone.

On je s Real Madridom osvojio naslov španskog prvaka, a sada im slijedi veliki izazov u Parizu. Inače, trener Carlo Ancelotti često hvali Benzemu i posebnim riječima govori o njemu.

"Teško mi je Benzemu smatrati samo centarforom, jer u stvarnosti je on fenomenalan igrač koji igra u napadu. On nije samo strijelac, već i asistent. On je kompletan igrač i jako je važan za nas, on je vrhunski igrač i mislim da je trenutno najbolji na svijetu. Smatram da je Karim postao vođa kada je Ronaldo otišao", rekao je Ancelotti i nastavio:

"Ronaldo je bio igrač koji je zabijao 50 golova po sezoni i bez njega je Real Madrid imao velikih problema u postizanju pogodaka. Benzema je preuzeo tu odgovornost i postao još važniji za momčad."

"On je vođa ove momčadi, ali ne i jedini. Uspjeli smo izgraditi snažan duh u ekipi i to se vidi po utakmicama koje igramo. Oni su tu jedni za druge i to je ključ uspjeha", poručio je Ancelotti.