Bešiktaš zagonetnom porukom povodom transfera Pjanića ismijao ljutog gradskog rivala

.

Transfer Miralema Pjanića u Bešiktaš je gotova stvar i dok se čeka zvanična potvrda, turski šampion je objavio zagonetnu poruku kojom su žestoko "bocnuli" ljutog gradskog rivala Fenerbahče.

Naime, Bešiktaš je na društvenim mrežama objavio poruku u kojoj je pisalo: "Ne odustajemo, pošaljite SMS na broj 1903", a mnogi su to protumačili kao provokaciju na račun Fenera koji je putem SMS poruka skupljao novac za finansiranje plate Mesuta Özila.

Fenerbahče je bio opterećen velikim dugovima i trebala mu je pomoć u isplati Özilove plate u iznosu od 4 miliona eura, pa su odlučili zamoliti navijače za pomoć kada je transfer realizovan u januaru ove godine.

Fanovi su tada imali priliku slati SMS poruke na broj 1907, što simbolizora godinu kada je Fenerbahče osnovan, a sada im je Bešiktaš žestoko uzvratio, s obzirom da broj koji su objavili 1903 predstavlja godinu njihovog osnivanja i jasno je da je objava bila na račun ljutog gradskog rivala.

Pjanićeva plata u Barceloni iznosi 9,5 miliona eura (španski mediji su ranije pisali da iznosi 8,5 miliona), a turski mediji ranije su objavili kako će Bešiktaš preuzeti dio primanja u iznosu od 2 miliona i 250.000 eura za jednogodišnju posudbu.