"Bez Neymara Brazil će igrati još bolje..."

Prije par dana Neymar se našao u središtu seks skandala, jer je optužen za silovanje od strane izvjesne Najile Trindade.

Prema nekim navodima, zvijezda PSG-a joj je platila let iz Brazila kao i smještaj u skupocjenom hotelu kako bi sa njim provela noć.

Nakon što su razmijenili nježnosti, Brazilac je agresivno krenuo na nju i potom ju je silovao. U Brazil se vratila dva dana kasnije, tvrdeći da je bila emocionalno potrešena i da nije imala hrabrosti da ranije prijavi slučaj.

Zbog problema koji su nastali u Neymarovom životu, potpredsjednik fudbalskog saveza Brazila kaže da Neymar neće igrati na Copa Americi i da će to biti najbolje kako za njega tako i za samu reprezentaciju.

"Ako Neymar bude igrao Brazil nema šanse da se domognemo trofeja. Svima je jasno da će ga novinari spopadati na svakom koraku i da u timu neće biti mira. Moj prijatelj iz Rija rekao mi je da su određeni video snimci već prostrujali ulicama Brazila", izjavio je.

Danas je u javnost procurila vijest da se radi o manekenki, izvjesnoj Najili Trindade. Kao još jedan od razloga ovakvog mišljenja, potpredsjednik FS Brazila navodi da Neymar sigurno neće mogći da se paralelno nosi sa teretom koji nosi igranje za Selesao zajedno sa ovom aferom.

" Ako bih mogao da se kladim, išao bih na to da Neymar neće igrati na Copa Americi i da će od selektora tražiti da bude pušten da ide kući. Jednostavno, on nije psihički spreman da iznese Copa Americu i suoči se 'bataljonom' novinara."