Bh. atletičari pred polazak za Dohu: Mali tim sa vrhunskim rezultatima

Znam da sam spreman i očekivanja su velika. Idem kao najbrži Evropljanin i sedmi u svijetu, svjestan sam da sam na meti drugih, rekao je najbolji bh. atletičar Amel Tuka

Atletski savez BiH danas je pred polazak za Dohu, gdje će se održati Svjetsko prvenstvo, predstavio tim koji će pokušati na dostojanstven način predstaviti BiH. Uz srednjoprugaša Amela Tuku, u Kataru će nastupiti i bacači kugle Kemal Mešić i Mesud Pezer. Svi su ispunili normu, što je sjajan rezultat s obzirom da su norme za Svjetsko prvenstvo bile izuzeto visoke, prenosi Anadolu Agency (AA).

Suad Kaknjo, potpredsjednik AS BiH naglasio je da mu je posebno zadovoljstvo što že u bh. timu biti tri atletičara, prenosi Anadolu Agency.

Imamo posebnu čast da imamo tri atletičara sa ispunjenom normom i to kada su pooštrene norme i u uslovima u kojima radi naš sport, posebno atletika. U godini kojoj ne postoji državni budžet, a samim tim ni budžet za sport, zahvalio bih se sponzorima, koji su nam omogućili da organizujemo ovo putovanje i da naši atletičari imaju priliku dostojanstveno predstavljaju našu zemlju“, kazao je Kaknjo.