Bh. bokser polomio rebro Turčinu i zapalio Ledenu dvoranu u Augsburgu (FOTO)

Jedan od najuspješnijih bh. boksera Edin Puhalo, alias Iron Puki, večeras je pobijedio Turčina Ozena Cetkinaya u revanš meču za WBC titulu. Naš odlični bokser nastupio je na bokserskoj manifestaciji u Ledenoj dvorani u Augsburgu pred nekoliko hiljada posjetilaca.

– Pobijedio sam prekidom od strane doktora u drugoj rundi, jer sam polomio rebro Ozenu Cetkinayau. Ovom borbom sam još jednom potvrdio kvalitet i sada sam bliži jednom velikom meču za WBC ili WBA titulu koji bih trebao imati do kraja godine – kaže Edin Puhalo.

edin.jpg

Puhalo je aktuelni prvak Mediterana u najjačoj svjetskoj asocijaciji WBC. Ovo je bio njegov 17. profesionalni meč u dosadašnjoj karijeri u kojoj nije imao poraza.

– Ovom pobjedom dobit ću vrlo važne bodove i novi ranking karijere. Mislim da ću sada biti najrangiraniji profesionalni bokser koji nastupa pod bh. zastavom, a moguće i najbolji na Balkanu. Sretan sam što ispunjavam svoje ciljeve i promovišem Bosnu i Hercegovinu širom svijeta. Ponosan sam na svoj tim na čelu sa trenerom Narcisom Kalajdžićom i mojim menadžerom Daliborom Banom sa kojim sam se pripremao– kaže Puhalo.