Bh. fudbal ne može bez skandala: "Bolje čista obraza i napustiti takmičenje..."

.
Bh. fudbal ne može bez skandala, a novi nam dolazi iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tačnije u pitanju je objava ŽFK Libero Goražde, čiji su čelnici evidentno nezadovoljni posljednjim dešavanjima, gdje je njihova ekipa u 11. kolu poražena od Radnik Bumeranga sa 1:2.

 

Libero je i ranije imao javnih istupanja u kojem su iskazivali nezadovoljstvo, a čini se da je za vikend bila kap koja je prelila čašu.

Glavni razlog ljutnji u timu iz Goražda je suđenje koje je bilo daleko od dobrog.

Sudeći prema statusu koji su objavili na zvaničnoj FB stranici kluba u Goraždu čak razmišljaju o istupanju iz društva najboljih što bi bio presedan u bh. fudbalu.

"Bolje čista obraza i napustiti takmičenje...", stoji u objavi ŽFK Libero koja je svakako zainteresovala bh. fudbalsku javnost.

 

 

Da li će klub iz Goražda u narednim danima povući radikalan potez ili će stvari drugačije gledati dok se ohladi glava, saznat ćemo vrlo brzo.

U narednom 12. kolu Libero ide u Banja Luke u goste ŽFK Borac.

ŽFK Libero Goražde bio je prošle sezone pravo osvježenje u bh. ženskom fudbalu kada su sa mladom ekipom osvojile titulu u Prvoj ligi FBiH.

I u debitantskoj sezoni u Premijer ligi BiH pružaju solidne partije i trenutno su u sredini tabele na petom mjestu sa deset osvojenih bodova.

Iza Libera su Fortuna sa osam, Borac sa četiri i Lokomotiva sa tri osvojena boda.

U odnosu na pomenute tri ekipe Libero ima meč više, a upravo naredni duel protiv Borca mogao bi dosta toga zakuhati kada je u pitanju eventualna borba za opstanak u društvu najboljih.

Lider na tabeli je sjajna mostarska Emina sa 27 bodova, dvije utakmice i tri boda više od SFK 2000, a upravo za vikend se igra derbi između Emine i SFK.