Bh. fudbaler žrtveno janje skandala u Srbiji: "Čist sam sto posto, istina će izaći na vidjelo"

kolubara
Skandal trese regionalni fudbal u finišu sezone. Ekipa Kolubare kažnjena je oduzimanjem devet bodova zbog sumnje u namještanje utakmica u najvišem rangu fudbala u Srbiji.

 

U konačnici, Kolubara je izbačena iz Mozzart Bet Superlige, a razlog je to što joj je oduzeto pomenutih devet bodova i nemaju priliku da se spase u zadnjem kolu.

Oni dakle nisu izbačeni u direktno u niži rang, nego je FSS odlučio da im oduzme devet bodova, a to je značilo i ispadanje iz lige.

Prema pisanjima medija iz Srbije, UEFA se pozabavila mečevima protiv Mladosti GAT (0:1) i Spartak Ždrepčeve krvi (0:3).

Interesantno, kao jedne od glavnih krivaca u cijelom skandalu prozvali su bivše fudbalere Željezničara i Sarajeva, Damir Sadikovića i Ivana Tatomirovića.

"Navodno, pod lupom se našao jedanaesterac iz kojeg je Mladost GAT stigla do trijumfa protiv Kolubare. Posebno se potencira detalj iz 30. minuta i uloga Ivana Tatomirovića, prilikom prekršaja za penal. Sumnjivi su i golovi u meču sa Spartakom. Posebno su bile pod lupom rekacije veziste Damira Sadikovića kod pogodaka Subotičana".

Tragom ovih informacija koje su lansirali mediji u susjednoj Srbiji kontaktirali smo Damira Sadikovića koji je rekao da pomenuta pisanja nemaju nikakvog doticaja sa istinom.

"To je malo smiješno, iskreno. Pogotovo i za Tatomirovića i za mene, mediji prenose u ružnom kontekstu, ispade kao da smo mi učestvovali. Mislim smiješno pričati, neka se sve pogleda, nikada sebi u karijeri ne bih to dozvolio", rekao je Sadiković i nastavio:

"Ne bih nikada tu mrlju napravio u karijeri. Znam da sam čist sto posto. Ružno je što me novinari spominju. Što se tiče Kolubare, ja ne znam što je izbačena, iskreno. Ali opet što se tiče mojih nastupa, čisto je sve 300%. Žao mi je i ostalih momaka što prolaze kroz ove stvari. Ružna se situacija napravila i nadam se će prava istina izaći na vidjelo."

Sadiković je za naš portal otkrio da ga niko nikada nije kontaktirao s ciljem nekog dogovora i slično.

"Što se mene tiče, niko nikada me niko nije ni nazvao da mi kaže lakše malo, spusti gas, hajmo se dogovoriti. Svaku utakmicu sam igrao čist, onako kako znam, čak sam imao i dobrih utakmica u play-outu. Opet kažem, ružno je što se to spominje u kontekstu koji nema veze sa mnom."

Vezista Damir Sadiković (28) je u redove Kolubare došao iz poljske Cracovie u julu 2022. godine. U dosadašnjoj karijeri, uostalom kao ni Ivan Tatomirović, nije imao nikakvih mrlja, ali očito da su mediji u Srbiji morali pronaći nekog na kome će se" kola slomiti". 

Sadiković je odigrao 28 utakmica za Kolubaru, te je postigao dva gola i iza sebe ima dobru sezonu.