Bh. košarkaši pripreme počinju bez Muse i Nurkića

.
Kreće borba za Olimpijske igre

 

Po prvi put od naše nezavisnosti košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovina igrat će kvalifikacije za Olimpijske igre zahvaljujući novom sistemu FIBA-e, ali i dobrom rejtingu naše selekcije i rezultatima posljendjih godina.

Naša košarkaška reprezentacija učestvuje na jednom od dva evropska turnira pretkvalifikacija za Olimpijadu, te se nalazi u grupi B u kojoj su još Mađarska, Portugal i Poljska.

Košarkaši se okupljaju 23. jula na Vlašiću kada počinju pripreme, a kako saznaje portal SportSport.ba dvije najveće zvijezde Džanan Musa i Jusuf Nurkić priključuju se početkom augusta. Tačnije Musa dolazi 2. augusta, a Nurkić 5. augusta tako da će naša selekcija onda u punom sastavu odraditi pripreme.

Selektor Adis Bećiragić ranije je objavio spisak igrača za pomenute pripreme, a na njemu se nalaze:

Na njemu se nalaze. Miralem Halilović, Amar Gegić, Sani Čampara, Edin Atić, Draško Knežević, Džanan Musa, Amsal Delalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Ajdin Penava, Amar Alibegović, Luka Garza, Haris Delalić, Kenan Kamenjaš, Jusuf Nurkić, Ibrahim Durmo, Vojin Ilić, Emir Ahmedović, Đorđe Topolović, Adnan Arslanagić, Markus Lončar, Adi Zahiragić, Luka Jovanović i Rijad Avdić.

Na ovom turniru neće nastupati John Roberson tako da se otvara mjesto naturalizovanog košarkaša.

Među naturazilovanm su Luka Garza i Amara Alibegović, a stručni štab će nakon priprema odlučiti kome dati prednost jer u rosteru može bti samo jedan naturalizovani igrač.

Na kraju dodajmo da je dogovorena prijateljska utakmica između Bosne i Hercegovine i Srbije koja će biti odigrana 1. augusta u Beogradu.

Kako javljaju mediji u Srbiji, ova utakmica biti će zatvorena za javnost, odnosno neće biti prisutni gledaoci, a vidjet ćemo hoće li biti TV prijenosa.